Twee blends, honderden aroma’s

RAVOTT koffiebonen koop je in 2 uniek samengestelde blends. Deze blens bevatten koffie uit verschillende koffielanden waarin honderden aroma’s te proeven zijn.  Wat is een blend en waarom doen we het?  

Elk land waar koffie groeit heeft specifieke smaak kenmerken. Zo zijn Ethiopische koffies fruitig en fris en een koffie uit Brazilië zal die kenmerken nooit of zelden hebben. Die zijn weer kenmerkend aan hun chocolade tonen en romigheid. Naars deze twee landen zijn er natuurlijk nog veel meer landen en dus ook erg veel smaken. Zelfs in het betreffende land zijn er nog vele factoren die de koffie anders kunnen laten smaken. Denk aan de regio’s, plantensoorten, grondsoort, groeihoogten, verwerkingsprocessen en dergelijken, die elke koffie een eigen karakter geven. 

Fantastisch om een koffie uit één specifieke regio te proeven, met een geheel eigen karakter. Vaak zijn deze koffies wel een stuk lastiger om ‘perfect’ te zetten en zullen foutjes eerder te proeven zijn. Bovendien zal er per oogst een verschil zitten in smaak én kwaliteit. Een constant product heb je op deze wijze dus niet. 

Om dat wél te krijgen, mengt RAVOTT die verschillende karakters met elkaar om tot één uitgebalanceerde, unieke smaak te komen. Dit noemt men het ‘blenden’ van koffie. Hierbij is het belangrijk dat de smaken goed op elkaar aansluiten, zodat je niet een veel te zure, of een veel te bittere koffieblend creëert. En dan is het natuurlijk van belang om het goed te branden. 

RAVOTT koffiebonen komen uit twee tot vier verschillende landen. Dit kan per jaar verschillen omdat het afhankelijk is van de smaak en kwaliteit van een oogst. Als die teveel afwijkt van wat RAVOTT normaal in haar blends doet, dan zoeken we naar een alternatief of alternatieven. Zo kunnen wij altijd garanderen dat de blends van constante topkwaliteit zijn. 

Bestel nu 

facebook